FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Udruga pacijenata izabrala najsestru i najliječnika u 2011.

ZAGREB, 22. studenog 2011. (Hina) - S namjerom da se cijelo društvo potakne na više solidarnosti i plemenitosti te oda priznanje pojedincima u zdravstvenom sustavu koji rade na dobrobit pacijenata, Udruga hrvatskih pacijenata (UHP) dodijelila je danas sedmi puta priznanja za najsestru i najliječnika u 2011. godini.

Najliječnik je dr. Marija Spajić, pedijatar nefrolog i voditeljica dječjeg odjela Opće bolnice Karlovac, a priznanje joj je dodijeljeno na prijedlog obitelji Vuković iz Grabovca, jer niz godina nesebično i s puno pažnje skrbi o njihovoj kćeri, koja je rođena s teškim zdravstvenim problemima.

Priznanje za najsestru dobila je viša medicinska sestra, ujedno glavna sestra Kliničkog bolničkog centra Split Marija Županović, zbog svog više od 40 godina dugog rada s pacijentima te kao najprepoznatljivija osoba svoje bolnice.

Predsjednik UHB Marijo Drlje, koji je uručio prihodne zahvalnice dvjema zdravstvenim djelatnicama, kazao je kako se priznanja dodjeljuju već sedmu godinu, a cilj im je potaknuti društvo na više solidarnosti te istaknuti pojedince u sustavu koji samoprijegorno rade s pacijentima.

Udruga je, dodao je, i nadalje otvorena za sve prijedloge pacijenata i očekuje ih za izbor najsestre i najliječnika za 2012. godinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙