FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HZZO: povoljnije putno zdravstveno osiguranje

ZAGREB, 22. studenog 2011. (Hina) - Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) od sada nudi korisnicima koji duže borave u inozemstvu te za grupna i obiteljska putovanja povoljnije pokriće troškova zdravstvene zaštite u slučaju nesreće ili iznenadne bolesti u zemljama u kojima borave, bez ograničenja novčanog iznosa.

Iznos putnog zdravstveno osiguranja za jedan dan po osobi iznosi 17 kuna, a za obitelj (supružnici i djeca do 26 godina) 35 kuna dnevno.

No, putno zdravstveno osiguranje za osam dana jednu osobu će stajati 75, dok će pojedinac u skupini sa više od osam osoba platiti 30 kuna. Istodobno, osmodnevno zdravstveno osiguranje u inozemstvu za obitelj iznosi 90 kuna.

Iz HZZO-a poručuju kako je važno da osiguranici prije odlaska na put prijave boravak u inozemstvu u nadležnom područnom uredu HZZO-a te uplate doprinos na uplatnici koju će dobiti u područnom uredu HZZO-a.

Tiskanica se može isprintati s web stranice HZZO-a (www.hzzo-net.hr) pod rubrikom tiskanice, kupiti u područnim uredima HZZO-a ili u trgovinama Narodnih novina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙