FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 2200 neosiguranih vozila

DUBROVNIK, 11. studenog 2011. (Hina) - U Dubrovačko-neretvanskoj županiji nije osigurano oko 2200 vozila, rečeno je na konferenciji za novinare dubrovačko-neretvanske Policijske uprave (PU) i Hrvatskog ureda za osiguranje vezano uz akciju u kampanji „Stop neosiguranim vozilima“, cilj koje je smanjiti broj neosiguranih i neregistriranih vozila te povećati sigurnost u prometu.

Riječ je o vozilima za koja je istekao rok za obnovu osiguranja više od 30 dana, t.j. od ukupna broja vozila u županiji nije ih osigurano 3,9 posto, a zabrinjava velik broj neosiguranih vozila u državi u usporedbi s drugim razvijenim zemljama.

O tome i golemim štetama koje na našim cestama uzrokuju tehnički neispravna, neosigurana i neregistrirana vozila govorili su Boris Orlović, načelnik odjela za sigurnost cestovnog prometa MUP-a, Tonči Glumac, načelnik PU-a, i Hrvoje Pauković, direktor Hrvatskog ureda za osiguranje.

"Jedan od zajedničkih ciljeva akcije jest buđenje svijesti javnosti, osobito vozača, o prijekoj potrebi osiguranja vozila. Također želimo upozoriti na neželjene posljedice za vozače koji voze neosigurana i tehnički neispravna vozila, a sudjeluju u prometnoj nesreći", kazao je Boris Orlović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙