FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za petak, 18. studenoga

ZAGREB, 18. studenog 2011. (Hina) - Najava važnijih događaja za petak, 18. studenoga koje ćemo popratiti fotografijama

VUKOVAR - U spomen na 18. studenoga 1991. godine, kada je nakon tromjesečnog otpora slomljen otpor oko 1.800 hrvatskih branitelja Vukovara, u tome će se gradu nizom komemorativnih programa obilježiti 20. obljetnica stradanja Vukovara i njegovih građana u Domovinskom ratu. Od 1999. godine taj dan se odlukom Hrvatskoga sabora obilježava kao Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. Središnji program, nazvan "Hrabri ljudi", što je i geslo ovogodišnjeg obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, započet će u 10 sati u dvorištu vukovarske Opće županijske bolnice. Programu će nazočiti predsjednik Republike Ivo Josipović i predsjednica Vlade Jadranka Kosor i predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić. Nakon programa, (u 10,30 sati) sudionici obilježavanja će u Koloni sjećanja krenuti gradskim ulicama prema Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata na kojem će državna i druga izaslanstva položiti vijence i zapaliti svijeće (12,30 sati).

ŠKABRNJA - Središnja komemorativna svečanost u povodu 20. obljetnice stradanja mještana i branitelja Škabrnje održat će se na Trgu dr. Franje Tuđmana (14,30 sati). Na središnjoj komemorativnoj svečanosti okupljenima će se obratiti hrvatski predsjednik Ivo Josipović (u 14,50 sati). U 15,45 sati predsjednik će položiti vijenac kod Centralnog križa i Spomen obilježja za poginule u Domovinskm ratu.

ZAGREB - Suđenje bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu nastavit će se svjedočenjem bivšeg ministra vanjskih poslova Mate Granića. Sanadera se tereti za uzimanje 3,6 milijuna kuna provizije od austrijske Hypo banke te primanje 10 milijuna eura mita od mađarskog MOL-a kojemu je, prema tvrdnjama tužiteljstva, zauzvrat omogućio stjecanje većinskih upravljačkih prava u Ini (9,30 sati, Županijski sud u Zagrebu, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Predstavnici koordinacije sindikata Zračne luke Zagreb najavili su da će, nakon skupa štrajkaša, koji će se održati u 5 do 12 u putničkoj zgradi Zračne luke, održati konferenciju za novinare. Koordinacija je štrajk najavila za petak, 18. studenoga, između 11 sati i 16 sati, jer nisu uspjeli pregovori s Upravom o prihvaćanju izmjena Kolektivnog ugovora kojima bi radnicima Zračne luke bila zajamčena postojeća razina prava i nakon moguće koncesije. Uprava Zračne luke smatra štrajk neopravdanim i u četvrtak poslijepodne je priopćila da ustrajava u nastojanjima da se pregovori sa sindikatima nastave kako bi se izbjegao štrajk i posljedice koje bi imao po putnike i sve ostale korisnike usluga. Uprava je također objavila da se, ako dođe do štrajka, u petak ne očekuju značajnija kašnjenja u dolascima zrakoplova, dok su u odlascima moguća kašnjenja između 11,00 i 16,30 sati.

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Tamara Šprihal

Poslije podne: Ivana Kutni

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙