FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UBS smanjuje poslovanje s investicijskim bankarstvom

LONDON, 16. studenog 2011. (Hina/Reuters) - Švicarska bankovna grupa UBS sprema se upoznati svoje investitore s detaljima strateškog plana kojim će bilanca njezine investicijske banke biti prepolovljena, objavio je u srijedu Financial Times.

Upućeni izvori kazali su za FT da bi UBS na sastanku s ulagačima u četvrtak trebao objaviti i ciljanu razinu povrata od uloženog vlastitog kapitala.

Očekuje se da će se odgovarajuća stopa kretati u rasponu od 13 do 14 posto, što znači da će biti osjetno niža nego dosada, napominje utjecajni financijski dnevnik.

Grupa će na sastanku skicirati strategiju smanjenja poslova investicijskog bankarstva i preusmjeriti resurse na temeljne poslove upravljanja imovinom. Također će predstaviti detaljne planove o prodaji oko polovine rizične imovine u investijskoj banci.

Taj potez nadovezuje se na imenovanje Sergia Ermottija novim izvršnim direktorom grupe u utorak. Ermotti je privremeno preuzeo dužnost prije dva mjeseca, nakon skandala s neovlaštenim trgovinskim transakcijama u iznosu 2,3 milijarde dolara.

Po navodima upućenih izvora, preustroj će nadzirati čelnik investicijske banke Carsten Kengeter, iako su ga preskočili u potrazi za novim izvršnim direktorom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙