FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: Kučan ponovno podržao Jankovića

LJUBLJANA, 15. studenog 2011.(Hina) - Bivši slovenski predsjednik Milan Kučan u utorak je ponovio zašto će, kako je već najavio, na prijevremenim parlamentarnim izborima glasovati za stranku Pozitivna Slovenija, koju vodi ljubljanski gradonačelnik Zoran Janković, argumentirajući svoje stajalište ocjenom o Jankoviću kao iskusnom i uspješnom menadžeru.

Povodom pisanja jednog tabloida da se Kučan u četvrtak sastao s Jankovićem, Kučan je u izjavi za javnost naveo da je kandidaturu nekadašnjeg direktora Mercatora podržao zbog ocjene da je on pravi čovjek za vođenje vlade u vrijeme ekonomske krize.

"Medijima sam već više puta objasnio razloge zbog kojih sam u sadašnjim okolnostima ozbiljne gospodarske krize ocijenio da Slovenija treba pragmatičnu programsku koaliciju s ljudima koji imaju iskustvo u gospodarstvu i dokazali su se uspjehom u vođenju velikih sustava", naveo je Kučan u priopćenju za javnost.

No, zanijekao je da je sastanak Jankovića i još nekih Kučanovih suradnika bio povezan s "Forumom 21", nestranačkom udrugom koju je Kučan osnovao nakon odlaska s predsjedničke dužnosti 2002. godine. Forum 21 do sada se nije opredjeljivao o potpori strankama i pojedincima na izborima niti će to činiti ubuduće, riječ je o mom osobnom izboru, naveo je Kučan.

Većina stranaka desnice kritizirala je Kučanovo svrstavanje na Jankovićevu stranu, navodeći da su njegovu poslovnu karijeru pratile i afere i nepravilnosti te da Janković u politiku ulazi kao "kavijar-socijalist", računajući na potporu ljevice iako je jedan od 100 najbogatijih Slovenaca. Uz to, komentatori bliski strankama desnice navode da se Kučan svojom potporom kompromitirao jer je do sada i po vlastitu priznanju uvijek glasovao za socijaldemokrate, a prije parlamentarnih izbora podržao aktualnog premijera Boruta Pahora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙