FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Institucije zaštite na radu opremljene u sklopu EU projekta

ZAGREB, 15. studenog 2011. (Hina) - U sklopu EU projekta "Zdravlje i zaštita na radu" nabavljena je informatička oprema, medicinska oprema i 37 automobila u cilju jačanja kapaciteta institucija koja djeluju na području zdravlja i zaštite na radu, rečeno je na današnjem svečanom predstavljanju.

Oprema namijenjena Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva, Državnom inspektoratu, Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje i Hrvatskom zavodu za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu financirana je sredstvima iz europskog pretpristupnog fonda IPA 2007. s više od 800 tisuća eura, uz sufinanciranje iz državnog proračuna s udjelom od 30 posto.

"To je značajan korak u uspostavi učinkovitog sustava zašite na radu i velika pomoć pri zadovoljavanju standarda Europske unije“, istaknuo je Zdravko Muratti, voditelj projekta iz Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.

Osim 37 automobila koja će omogućiti veću mobilnost državnih inspektora, nabavljeno je i 149 prijenosnih računala, 96 stolnih računala, 146 mobitela, kao i mobilni printeri, monitori, projektori i serveri koji će olakšati rad inspektorima i omogućiti znatne uštede vremena i troškova povezanih s prikupljanjem i obradom podataka, istaknuto je na predstavljanju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙