FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: smirujuće vijesti iz eurozone podigle cijene dionica

NEW YORK, 11. studenog 2011. (Hina/Reuters) - Nakon oštrog pada dan prije, na Wall Streetu su u četvrtak cijene dionica porasle, zahvaljujući dobrim gospodarskim podacima i vijestima iz kompanija, a pozitivno je na ulagače djelovalo i smirivanje situacije u Europi.

Dow Jones indeks ojačao je 112 bodova, ili 0,96 posto, na 11.893 boda, dok je S&P 500 porastao 0,86 posto, na 1.239 bodova, a Nasdaq indeks 0,13 posto, na 2.625 bodova.

Ulagače su jučer ohrabrili dobri podaci s tržišta rada. Broj novih zahtjeva za pomoć nezaposlenima pao je prošloga tjedna za 10.000, na 390.000, najnižu razinu od travnja.

Pozitivno su na tržište utjecale i vijesti iz kompanija. Farmaceutski div Merck izvijestio je o povećanju dividende, dok je tehnološki lider Cisco Systems objavio bolje kvartalne rezultate nego što se očekivalo, što pokazuje da američke kompanije posluju dobro, unatoč dužničkoj krizi u Europi.

Unatoč nizu dobrih vijesti, i jučer se trgovalo nesigurno.

„Naše je domaće tržište solidno i pokazuje naznake poboljšanja, no nije dovoljno snažno da bi moglo ignorirati događaje u Europi. Dok ne dobijemo uvjerljiv plan za stabilizaciju Europe, tržište će iz sata u sat ovisiti o tamošnjim vijestima. A ne vjerujem da će to uskoro proći“, kaže Randy Frederick, direktor u tvrtki Charles Schwab.

Situacija u Europi jučer se ponešto smirila, nakon panike koju je dan prije izazvao proboj prinosa na talijanske obveznice iznad kritičnih 7 posto.

Na većini europskih burzi cijene su dionica jučer pale. Londonski FTSE oslabio je 0,28 posto, na 5.444 bodova, a pariški CAC 0,34 posto, na 3.064 boda. Frankfurtski DAX ojačao je, pak, 0,66 posto, na 5.867 bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙