FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

WWF-ove radionice za zelenu ekonomiju

ZAGREB, 10. studenog 2011. (Hina) - Procjenjuje se da bi globalni poslovni sektor primjenom zelenih rješenja i usluga ICT do 2020. mogao uštedjeti 600 milijarda eura, a kako bi primjena takvih rješenja nemjerljivo utjecala na zdravlje našeg planeta i održivost prirodnih resursa, svjetski fond za prirodu - WWF (World Wide Fund for Nature) organizira radionice za multinacionalne kompanije, priopćio je danas taj fond.

Tako su zaposlenici Nokia Siemens Networksa (NSN), zajedno s predstavnicima ključnih klijenata, sudjelovali u One Planet Leaders radionicama WWF-a, čija je zadaća istražiti i propagirati svijest o standardima održivog razvoja u svakodnevnu poslovanju radi smanjenja utjecaja na okoliš, stoji u priopćenju WWF-a.

Fond navodi kako tijesno surađuju s nizom multinacionalnih tvrtaka dijeleći svoja dostignuća u osmišljanju ekoloških strategija i smanjivanju utjecaja na okoliš.

"WWF nastoji zaustaviti uništavanje okoliša i izgraditi budućnost u kojoj će ljudi živjeti u skladu s prirodom", rekla je voditeljica edukacije poslovnih korisnika WWF Internationala Carolina Moeller.

Regionalna NSN-ova menadžerica za Hrvatsku Nives Sandri rekla je kako se njihov "pristup zaštiti okoliša sastoji u razvoju, pokretanju i omogućivanju održivih biznisa".

Petra Boić-Petrač iz hrvatskog ureda WWF-a istaknula je da u ovom trenutku potrebe čovječanstva za prirodnim resursima za čak 50 posto nadilaze mogućnosti koje planet Zemlja može podnijeti.

"Nastavimo li živjeti iznad Zemljinih mogućnosti, do 2030. trebat ćemo vrijednost dvaju planeta kako bismo podmirili svoje godišnje potrebe. Zato nastojimo uključiti i poslovni sektor u smanjenju utjecaja ekološkog otiska na krhku prirodnu ravnotežu", zaključila je Boić-Petrač.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙