FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijera "Moj sin samo malo sporije hoda" u ZKM-u

ZAGREB, 8. studenog 2011. (Hina) - Predstava "Moj sin samo malo sporije hoda" koja tematizira pitanje suočavanja s hendikepom i bolešću, po dramskom tekstu istaknutog mladog dramatičara Ivora Martinića, bit će premijerno izvedena 26. studenog u Zagrebačkom kazalištu mladih (ZKM).

Osnovno pitanje koje postavlja ova tragikomedija o složenosti obiteljskih odnosa jest kako prihvatiti "drugog" odnosno drukčijeg, onoga kojeg volimo i onoga kojemu ne možemo ili ne znamo pomoći, izvijestio je danas ZKM.

Progovarajući kroz priču jedne obitelji o duboko ukorijenjenim predrasudama o svima koji su "drukčiji", Martinić svojim tekstom neizravno kritizira društvo koje, po njegovu mišljenju, u osnovi nema dobar odnos prema osobama s invaliditetom.

Najavljujući predstavu iz ZKM-a ističu kako će gledatelj u njoj svjedočiti svim onim nerazumijevanjima, neslaganjima, generacijskom srazu, bračnim razmiricama o koje se i sami spotiče svakodnevno u životu.

Glumačku ekipu predstave u režiji Janusza Kice čine Ksenija Marinković, Vedran Živolić, Sreten Mokrović, Lucija Šerebedžija, Doris Šarić Kukuljica, Damir Šaban, Urša Raukar, Krešimir Mikić, Jadranka Đokić i Goran Bogdan. Scenografiju potpisuje Slavica Radović Nadarević, kostimografiju Doris Kristić, a glazbu je skladao Frano Đurović.

Drame Ivora Martinića (1984.) prevedene su na desetak jezika, a neki su prijevodi i objavljeni. Martinić surađuje s brojnim domaćim i inozemnim kazalištima, a 2005. dobio je nagradu "Marin Držić" Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙