FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Carlos: "Profesionalni sam revolucionar"

PARIZ, 7. studenog 2011. (Hina/AFP) - Venezuelac Carlos, pravim imenom Ilich Ramirez Sanchez, rekao je za sebe da je "profesionalni revolucionar" na početku suđenja u ponedjeljak u Parizu gdje mu se sudi za četiri atentata u kojima je prije trideset godina poginulo 11 osoba, a gotovo 150 je ranjeno.

"Profesionalni sam revolucionar", odgovorio je optuženik, vidno opušten, u trapericama i modroj jakni, predsjedniku posebnog antiterorističkog suda Olivieru Leurentu koji je počeo raspravu pitanjem o identitetu optuženog.

Šezdesetak francuskih i stranih novinara ispunilo je mjesta u dvorani namijenjena medijima, dok je šarolika publika pokušavala ući u sudnicu, među njima i kontroverzni francuski humorist Dieudonne, predsjednik odbora za potporu "komandantu Carlosu" i njegovoj "revoluciji".

Na početku rasprave pet do šest odvjetnika, među kojima su i neki iz inozemstva, stali su pred posebno ograđen prostor u kojemu je Carlos kako bi lakše s njime komunicirali.

Carlos "Šakal", venezuelski državljanin uhićen je u Sudanu u kolovozu 1994. i od tada više nije izlazio iz zatvora u Francuskoj. Na prvom suđenju za ubojstvo trojice muškaraca u Parizu, među kojima dvojice policajaca 1975. u Parizu, osuđen je 1997. na doživotni zatvor.

Presuda u ovom suđenju očekuje se 16. prosinca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙