FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za ponedjeljak, 7. studenoga

ZAGREB, 7. studenoga 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije vijesti iz svijeta za ponedjeljak, 7. studenoga:

BEOGRAD - Potpredsjednik vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sudjelovat će na ministarskoj konferenciji o izbjeglicama i raseljenim osobama. Na konferenciji će sudjelovati ministri vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj, Crne Gore Milan Roćen i Srbije Vuk Jeremić te predstavnici međunarodnih partnera, visoki povjerenik UN-a za izbjeglice Antonio Guterres, europski povjerenik za proširenje i europsku politiku susjedstva Štefan Fuele, predstavnik Ureda za stanovništvo, izbjeglice i migracije američkog State Departmenta te predstavnici Vijeća Europe i Organizacije za europsku sigurnost i suradnju.

ZAGREB - Bivši šef Hrvatske izvještajne službe (HIS) Miroslav Tuđman razgovarat će s Peterom Robinsonom, pravnim savjetnikom haaškog optuženika Radovana Karadžića. Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) u srpnju je izdao Tuđmanu obvezujući nalog, odnosno subpoenu, za razgovor sa zastupnicima Karadžićeve obrane koja smatra da je on, kao nekadašnji šef HIS-a, znao za isporuke oružja Bošnjacima tijekom rata u BiH.

SANKT PETERBURG - Ruski premijer Vladimir Putin sastat će se s kineskim premijerom Wenom Jiabaom koji boravi u posjetu Rusiji.

PARIZ - Počinje suđenje teroristu Iljiču Ramirezu Sanchezu, poznatijem kao Carlos ili Šakal, za napade u Francuskoj 1982. i 1983. u kojima je poginulo 11 osoba. Sanchez već služi kaznu doživotnog zatvora zbog ranije presude za terorizam.

Dežurni urednici:

Noć: Davorin Dukić

Prijepodne: Sonja Djerasimović

Poslijepodne: Domagoj Janković

Navečer: Slavoljub Leko

Telefon: 00385 1 4808645

Telefax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙