FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Kotoru predstavljena knjiga "Dosta je bilo priče"

KOTOR, 5. studenog 2011. (Hina) - Nakon dubrovačke prezentacije u petak, večeras je i kotorskoj čitalačkoj publici u crkvi Svetog Duha predstavljena knjiga "Dosta je bilo priče", izbor iz proze hrvatskih i crnogorskih autora, kao druga knjiga u sklopu međunarodnog projekta "Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige".

U knjizi su zastupljeni književnici Vjekoslav Kaleb, Petar Šegedin, Slobodan Novak, Živko Jeličić, Ivan Aralica, Eta Rehak, Feđa Šehović, Zvonimir Buljević, Tonči Petrasov Marović, Rade Jarak, Sreten Asanović, Marko Vešović, Muzafer Čauši, Balša Brković, Aleksandar Bečanović, Andrej Nikolaidis, Ratko Radunović, Ognjen Spahić, Vladimir Vojinović i Ilija Đurović.

Glavni urednici izdanja su akademik Luko Paljetak i crnogorski pisac Andrej Nikolaidis.

Na predstavljanju knjige, koje su organizirale kotorska Gradska biblioteka i Dubrovačke knjižnice, sudjelovali su Muzafer Čauši, Varija Đukić, Ilija Đurović, Rade Jarak, Andrej Nikolaidis i Feđa Šehović.

Prije ove objavljena je knjiga "Svijeća ispod glasa", izbor iz hrvatske i crnogorske poezije, a u trećoj knjizi koja će biti predstavljena u Dubrovniku 18. studenog, naći će se izbor iz hrvatske i crnogorske drame, čime će biti i završen projekt "Dubrovnik i Kotor - gradovi i knjige", koji financira Europska unija iz sredstava za prekogranični program Hrvatska – Crna Gora u okviru pretpristupnog programa IPA.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙