FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Večeras počinje 7. Festival hrvatske glazbe u Beču

ZAGREB, 3. studenog 2011. (Hina) - Sedmi Festival hrvatske glazbe u Beču u organizaciji zagrebačkog Muzičkog informativnog centra, koji se ove godine održava s posebnim naglaskom na izvornu hrvatsku tradicijsku glazbu, otvara se večeras koncertom kvarteta Lidije Bajuk u bečkoj koncertnoj dvorani Konzerthaus Wien.

Lidija Bajuk Quartet, u kojemu su Lidija Bajuk, Branko Trajkov, Stanislav Kovačić i Antun Božić, izvest će obrade hrvatskih tradicijskih napjeva, uključujući i napjeve Hrvata izvan domovine.

Riječ je o obradama koje Lidija Bajuk sljedeće godine planira objaviti i na audio-albumu, s ciljem promoviranja kvarteta i novog repertoara hrvatskih tradicijskih napjeva s pretkršćanskim mitsko-bajkovitim motivima u inozemstvu.

Festival hrvatske glazbe u Beču od 2005. organizira zagrebački Muzički informativni centar s ciljem promicanja hrvatske glazbe u tome gradu, a trajat će do 14. prosinca.

Ove će godine austrijskoj publici kroz 14 vrhunskih koncerata predstaviti bogat program sastavljen od mješavine klasične glazbe, jazza, pop-rocka, ali i hrvatske tradicijske glazbe i plesova, na kojima je ove godine poseban naglasak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙