FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi najavljuju oporavak tržišta

NEW YORK, 2. studenog 2011. (Hina/Reuters) - Nakon dva dana oštrih gubitaka, terminski indeksi danas najavljuju oporavak cijena dionica na Wall Streetu, dok su investitori usredotočeni na razvoj događaja oko Grčke i današnje zasjedanje Feda.

Dow Jones terminski indeks oko 14,00 sati bio je na dobitku 49 bodova, a tehnološki Nasdaq 9,75 bodova.

Istodobno, S&P 500 indeks ojačao je 5,5 bodova, te je bio iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Čelnici Njemačke i Francuske danas će pokušati uvjeriti grčku vladu da što hitnije provede sporazum o financijskoj pomoći EU-a, nakon što je Atena uzdrmala tržišta početkom tjedna najavivši referendum o toj pomoći. Grčki premijer Gerorij Papandreou dobio je podršku svoje vlade oko održavanja referenduma.

U protekla dva dana S&P 500 indeks potonuo je čak 5,2 posto.

Današnji oporavak cijena dionica svojevrsni je odbijanac nakon njihova oštar pada uslijed najave referenduma, ističe Peter Jankovskis.

„Ako je taj plan podržala grčka vlada, to bi mogao biti znak da Papandreou zna što radi“, izjavio je Jankovskis.

Terminski indeksi porasli su i nakon objave ADP-ova izvješća o skoku broja zaposlenih u američkim privatnim kompanijama na 110.000 u listopadu, što je više od očekivanja.

Za nove smjernice danas investitori iščekuju odluke Fedova Vijeća za operacije na otvorenom tržištu. Predsjednik Feda Ben Bernanke na novinskoj konferenciji mogao bi najaviti nove poticajne monetarne mjere, očekuje se na tržištu.

I na europskim burzama danas su se cijene dionica stabilizirale, nakon oštrog potonuća od početka tjedna. Trenutno je londonski Ftse u plusu 0,11 posto, na 5.427 bodova, frankfurtski DAX 1,04 posto, na 5.894 boda, a pariški CAC 0,72 posto, na 3.090 bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙