FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: mogle bi uslijediti dobitononse prodaje

NEW YORK, 28. listopada 2011. (Hina/Reuters) - Nakon jučerašnjeg snažnog uzleta cijena dionica, američki terminski indeksi danas su u minusu, signalizirajući dobitonosne prodaje na Wall Streetu.

Dow Jones terminski indeks oko 14,30 sati bio je na gubitku 61 bodu, a tehnološki Nasdaq 12,5 bodova.

Istodobno, S&P 500 indeks oslabio je 7,5 bodova, te je bio iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

U četvrtak su američki burzovni indeksi ojačali za više od 3 posto nakon što su europski čelnici uspjeli postići dogovor o načinima rješavanja dužničke krize u eurozoni.

Ključni S&P 500 indeks tako je premašio 200-dnevni pomični prosjek po prvi puta od kolovoza. Od početka mjeseca na dobitku je više od 13 posto, što je njegov najveći mjesečni dobitak još od listopada 1974. godine.

„kratkoročni tehnički indikatori, koji prate promjene u razdoblju od 2 tjedna, i dalje ukazuju na prekupljenost tržišta. S&P se približava otpornoj razini, koja se nalazi između 1.290 i 1.300 bodova. No, smatramo da bi kratkoročne prodaje dionica mogle biti relativno slabe, s obzirom da je nešto dugoročniji trend, do kraja godine, pozitivan za dionice“, ističe Robert Sluymer, analitičar pri RBC Capital Marketsu.

Od makroekonomskih pokazatelja, danas se očekuje objava indeksa povjerenja potrošača u SAD-u za listopad, kao i podaci o osobnim primanjima i potrošnji Amerikanaca.

I na europskim burzama danas su prevladale prodaje dionica. Trenutno je londonski Ftse u minusu 0,26 posto, na 5.698 bodova, frankfurtski DAX 0,04 posto, na 6.335 bodova, a pariški CAC 0,4 posto, na 3.354 boda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙