FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dva HDZ-a u BiH osudila napad na američko veleposlanstvo

MOSTAR, 28. listopada 2011. (Hina) - Dva HDZ-a u Bosni i Hercegovini osudila su u petak u odvojenim priopćenjima teroristički napad na američko veleposlanstvo u Sarajevu pozivajući policijske i sigurnosne službe da ubuduće spriječe slične slučajeve.

"HDZ BiH najoštrije osuđuje napad na zgradu veleposlanstva SAD-a u BiH u Sarajevu koji predstavlja napad na sigurnost građana u Sarajevu, kao i na mir u cijeloj Bosni i Hercegovini“, navodi se u priopćenju.

Pri tome se pozivaju sve nadležne sigurnosne službe u BiH da poduzmu sve mjere na otkrivanju i uhićenju osoba odgovornih za ovaj teški teroristički čin i "osujete potencijalne terorističke napade", ističe HDZ BiH.

HDZ 1990. je napad na američko veleposlanstvo ocijenio i napadom "na mir u cijeloj Bosni i Hercegovini".

"Istodobno osuđujemo i sve vrste ekstremizma koje su potencijalno izvorište terorizma“, stoji u priopćenju HDZ-a 1990.

Dvadesettrogodišnji militantni islamist iz Sandžaka u Srbiji Mevlid Jašarević je tijekom dana pucao iz strojnice na zgradu američkog veleposlanstva pri čemu je ranjen jedan policajac i jedan zaštitar iz američkog veleposlanstva. U intervenciji policije i specijalnih postrojbi, Jašarević je neutraliziran hicem iz snajpera i s nastrijelnom ranom natkoljenice prebačen u bolnicu.

Američko veleposlanstvo u Sarajevu je zatvoreno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙