FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlasti BiH utvrdile jedinstvenu listu za projekte EU

MOSTAR, 1. listopada 2011. (Hina) - Vlasti Bosne Hercegovne izvijestile su Europsku komisiju da su predstavnici dva entiteta Federacije BiH i Republike Srpske razriješili prijepore ta da je uvrđena jedinstvena lista projekata što je bio uvjet da ova zemlja dobije 96 milijuna eura sredstava predpristupne pomoći (IPA).

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Nikola Špirić izvijestio je europskog povjerenika za proširenje Štefana Fülea o ispunjavanju obveze zajedničkog dogovora unutar BiH budući je Europska komisija zaprijetila da će ova sredstva u suprotnom u kratkome roku usmjeriti drugim državama u regiji. U pismu je naveo da vlasti BiH nemaju dobru koordinaciju oko zajedničkih projekata.

"Uzimajući u obzir poteškoće s kojima smo se suočavali tijekom ovog procesa, u sljedećem razdoblju morat ćemo mnogo više uraditi na jačanju koordinacije između različitih razina vlasti", istaknuo je predsjedavajući Špirić.

Spor je nastao zbog toga što vlasti Federacije BiH nisu željele odobriti raspodjelu novca iz IPA fondova koja ne bi uključivala i financiranje projekata na državnoj razini čemu su se protivili iz Republike Srpske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙