FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ustrijeljen napadač na veleposlanstvo SAD-a u Sarajevu

SARAJEVO, 28. listopada 2011.(Hina) - Policija je ustrijelila muškarca koji je popodne pucao na američko veleposlanstvo u Sarajevu, a ranjeni pripadnik osiguranja veleposlanstva nije životno ugrožen.

Sarajevska je policija objavila da je napadač na veleposlanstvo ubijen, ali glasnogovornica Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), čiji pripadnici osiguravaju veleposlanstvo, nije mogla to potvrditi. Glasnogovornica Željka Kujunudžija samo je rekla da on više ne predstavlja opasnost.

Ravnatelj sarajevske Opće bolnice Bakir Nakaš izjavio je novinarima kako su liječnici zbrinuli zaštitara koji je zadobio prostrijelne rane po nogama. "On je stabilan i život mu nije ugrožen", kazao je Nakaš.

Napadača čiji identitet nije objavljen, a kojeg svjedoci opisuju kao "vehabiju", po dostupnim je informacijama ustrijelila policija nakon što je on iz strojnice počeo nasumično pucati na zgradu veleposlanstva.

Neki bosanskohercegocvački mediji nagađaju da su na veleposlanstvo možda pucala dvojica muškaraca, te da za drugim traje potjera ulicama Sarajeva.

Policija i dalje drži blokiranim područje naselja Marijin dvor u kojemu se nalazi američko veleposlanstvo. Iz službe za informiranje veleposlanstva potvrđeno je da nitko od diplomata i zaposlenika u napadu nije ozlijeđen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙