FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Građani Varaždina u nedjelju u drugom krugu biraju novog gradonačelnika

VARAŽDIN, 28. listopada 2011. (Hina) - U Varaždinu će u nedjelju biti održan drugi krug prijevremenih izbora za gradonačelnika i dva zamjenika gradonačelnika.

Budući da u prvom krugu izbora 16. listopada, nijedan od četvorice kandidata za gradonačelnika nije dobio više od 50 posto glasova birača koji su glasovali, 30. listopada će biti održan drugi krug izbora. Za gradonačelnika Varaždina natjecat će se dvojica kandidata koji su u prvom krugu osvojili najviše glasova: kandidat HNS-SDP-HSU-a Goran Habuš i nezavisni kandidat Zlatko Horvat.

HNS-SDP-HSU-ov kandidat za gradonačelnika Goran Habuš i kandidati za njegove zamjenike Natalija Martinčević i Vjeran Radelić u prvom su krugu osvojili 43,87 posto, a nezavisni kandidat Zlatko Horvat i kandidati za njegove zamjenike Stjepan Talan i Valentin Sabolić 22,93 posto glasova birača koji su izašli na izbore.

Na izbore u prvom krugu izašlo je 37,94 posto od ukupno 41.256 birača s pravom glasa prema popisu birača i dodatno zaprimljenim potvrdama Ureda državne uprave.

HSLS-ov kandidat za gradonačelnika Miljenko Ernoić osvojio je 15,73 posto, a nezavisni kandidat Ladislav Ilčić 15,62 posto glasova birača.

Prijevremeni izbori za varaždinskog gradonačelnika i njegova dva zamjenika prvi su izvanredni izbori za gradonačelnika u Hrvatskoj od lokalnih izbora 2009. godine na kojima su župani, gradonačelnici i načelnici općina te njihovi zamjenici prvi put birani neposredno. Izbori u Varaždinu raspisani su nakon što je Ivan Čehok u srpnju podnio ostavku na dužnost gradonačelnika. Učinio je to iz istražnog pritvora u Remetincu gdje je bio zadržan zbog sumnji da je sudjelovao u malverzacijama kojima je Grad Varaždin oštećen za višemiljunski iznos.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙