FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Horvat: Prioriteti gospodarstvo i društveni standard

VARAŽDIN, 13. listopada 2011. (Hina) - «U Varaždinu se u narednom razdoblju treba najviše koncentrirati na gospodarstvo, društveni standard i ekologiju», istaknuo je nezavisni kandidat za varaždinskog gradonačelnika Zlatko Horvat na predizbornom skupu održanom večeras u prigradskom naselju Kučan Gornji.

Horvat koji je saborski zastupnik i zamjenik gradonačelnika s ovlastima gradonačelnika, na nedjeljne prijevremene izbore za gradonačelnika Varaždina izlazi s gospodarstvenikom Stjepanom Talanom i stomatologom Valentom Sabolićem kao kandidatima za zamjenike gradonačelnika.

Najavljuju da će se, ukoliko pobijede na izborima, zalagati za zadržavanje tvrtke Varteks u Varaždinu i očuvanje radnih mjesta te da će obrtnicima, malim i srednjim poduzetnicima omogućiti subvencioniranje kamata za kredite - iz gradskog proračuna i pomoć pri otplati već postojećih kredita. Osim toga, zalagat će se za stvaranje povoljne poduzetničke klime kao uvjeta za otvaranje novih radnih mjesta i za daljnji nastavak javnih radova, kako bi dugotrajno nezaposlene osobe mogle stjecati određene prihode.

Društveni standard namjeravaju podići osiguravanjem daljnjeg razvoja Veleučilišta Varaždin, nastavkom stipendiranja studenata i pojačanim stipendiranjem srednjoškolaca te nastavkom stanogradnje po modelu POS-a za stambeno zbrinjavanje mladih obitelji. Kažu da se, poklone li im građani povjerenje, cijene usluga dječjih vrtića neće povećavati te da će umirovljenicima osigurati božićnicu i uskrsnicu, besplatno korištenje Gradskih bazena te besplatan gradski prijevoz, koji će besplatan biti i učenicima i studentima.

Horvat, Talan i Sabolić najavljuju i da će se zalagati za rješavanje problema grijanja građana koji se griju preko gradskih kotlovnica te za rješavanje problema baliranog komunalnog otpada u Brezju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙