FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 28. listopada

ZAGREB, 28. listopada 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 28. listopada.

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović obići će međunarodni sajam proizvoda i usluga ruralnih područja Eko Etno Hrvatska Europa Tour koji je jučer otvoren u novom zagrebačkom poslovno-trgovačkom centru Green Gold na Radničkoj cesti. Na tom sajmu do 30. listopada sudjeluje 400 izlagača iz šest županija i Zagreba te pet europskih zemalja. Predstavljeni su stari obrti, zanati, folklor, autohtona gastronomska ponuda, ekološki i druge proizvodi ruralnih područja. Organizator sajma je tvrtka Hrvatski farmer (10,30 sati, Green Gold Centar, Radnička cesta 30).

SPLIT - Javna dražba za prodaju Željezare Split po početnoj cijeni od 10,3 milijuna eura nastavlja se nakon što je prvo ročište prekinuto u četvrtak jer su predstavnici tvrtke Adria čelik iz Zagreba, kao ponuditelji za kupnju Željezare, iznijeli primjedbu da je jamčevina drugog ponuditelja splitskog FE Magnetita nevažeća, što su predstavnici te tvrtke odbacili. Utvrđeno je da je ponuditelj tvrtka Adria čelik na vrijeme, do 24. listopada, uplatila jamčevinu od 7,5 milijuna kuna, dok je drugi ponuditelj tvrtka FE Magnetit stečajnom sucu u četvrtak predao dokument o bankovnoj garanciji u iznosu od 1,1 milijun eura za sudjelovanje na dražbi. Stečajni sudac Ivan Basić odlučio je prekinuti ročište i zakazati nastavak za petak kako bi se obavile dodatne provjere je li jamčevina ponuditelja tvrtke FE Magnetit ispravna (12,00 sati, Trgovački sud) .

ZAGREB - Prosječna neto plaća zaposlenih u Zagrebu za kolovoz iznosila je 6.400 kuna, što je u odnosu na plaću za srpanj nominalno više za 2,8 posto odnosno za 176 kuna, dok je u odnosu na kolovoz prošle godine više za 1,3 posto ili za 86 kuna, pokazuju podaci Odjela za statistiku zagrebačkog Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada. Prema djelatnostima, najniže plaće za kolovoz isplaćene su zaposlenima u uredskim, administrativnim i pomoćnim djelatnostima te ostalim pomoćnim poslovnim djelatnostima, od 3.194 kune. Najvišu su pak neto plaću za kolovoz u Zagrebu imali u upravljačkim djelatnostima; savjetovanju u vezi s upravljanjem, u iznosu od 12.419 kuna.

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙