FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 14. listopada

ZAGREB, 13. listopada 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 14. listopada.

SELCE - Na tradicionalnom, 16. po redu susretu ribara Hrvatske obrtničke komore, u organizaciji Ceha za ribarstvo i akvakulturu HOK-a, razmotrit će se aktualne teme u ribarstvu, među ostalim sustav poticaja i tržišnih kompenzacija. Najavljena su izlaganja o stanju i perspektivama hrvatskog ribarstva, inicijativama i aktivnostima ceha, o stanju u marikulturi, hrvatskom registru brodova i dr. Nakon otvorenja skupa i uvodnih izlaganja bit će održana konferencija za novinare (9,00 sati otvaranje susreta, 11,30 sati konferencija za novinare, Hotel Varaždin, Mihovila Jeličića 14, Selce).

ZAGREB - Čelnici pet hrvatskih sindikalnih središnjica na konferenciji za novinare objasnit će zašto pozivaju članstvo na sudjelovanje u prosvjedu koji 15. listopada organiziraju građanske udruge širom svijeta, uključujući i u Hrvatskoj, protiv neoliberalnog gospodarstva, multinacionalnih korporacija i financijskih institucija te njihove sprege s političkim elitama. (10,30 sati, prostorije nezavisnog sindikata Solidarnost, Jurišićeva 1a).

ZAGREB - Predstavnici Ministarstva turizma i partnerskih institucija potpisat će Sporazum o suradnji u sklopu Programa obrazovanja i obuke kadrova u ugostiteljstvu i turizmu (11,00 sati, Hotelsko-turistička škola, Frankopanska 8).

ZAGREB - U Hrvatskoj je u kolovozu izdano 712 odobrenja za građenje, što je za 11 posto manje u odnosu na kolovoz prošle godine, objavio je Državni zavod za statistiku. U prvih osam mjeseci ove godine izdano je 6.258 odobrenja za građenje, što je za četiri posto manje u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje. Ukupna vrijednost radova predviđenih odobrenjima za građenje izdanim u prvih osam mjeseci ove godine je 13,9 milijarde kuna i manja je u odnosu na isto lanjsko razdoblje za 20,2 posto.

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙