FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Konferencija o ulozi medija u napadima na Dubrovnik

ZAGREB, 1. listopada 2011. (Hina) - Dvodnevna međunarodna konferencija "Izvještavanja o napadima na Dubrovnik i priznanje hrvatske države - 20 godina poslije" počela je danas u Dubrovniku.

Na otvaranju konferencije uvodno izlaganje je održao prof. Ivo Banac, koji je citirao nedavno objavljenu knjigu srpskog književnika i političara Dobrice Ćosića, te ustvrdio kako ne treba gajiti iluzije da oni tamo i danas ne razmišljaju jednako kao i prije 20 godina, kada su krenuli u agresiju na Hrvatsku.

Banac je govorio o napadu na Dubrovnik i Hrvatsku te kako je taj napad doživjelo hrvatsko iseljeništvo u SAD-u. Osvrnuo se i na viđenja politike SAD-a i europskih zemalja o događajima na ovim prostorima.

Uslijedio je panel "Globalni mediji, međunarodni odnosi i strateške komunikacije za vrijeme rata: primjer Dubrovnik", na kojem su sudjelovali Albert Bing s Hrvatskog instituta za povijest, ratni ministar informiranja i nekadašnji ravnatelj Hine Branko Salaj, časnik za vezu Hrvatske vojske iz Dubrovnika Petar Mišo Mihočević te tajnica Interuniverzitetskog centra u vrijeme ratnih razaranja Dubrovnika Berta Dragićević.

Za sutra je najavljena analiza medijske ratne propagande Srbije i Crne Gore u vrijeme napada na Dubrovnik.

Međunarodnu konferenciju "Izvještavanja o napadima na Dubrovnik i priznanje hrvatske države - 20 godina poslije" organiziralo je Sveučilište u Dubrovniku, a održava se pod pokroviteljstvom Dubrovačko-neretvanske županije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙