FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Turska vojska napada ciljeve PKK-a

ISTANBUL, 25. listopada 2011. (Hina/Reuters) - Turski ratni zrakoplovi napali su ciljeve kurdskih separatista na sjeveru Iraka, a oko 500 vojnika je prešlo tursko-iračku granicu u oklopnim vozilima, doznaje se u utorak iz vojnih izvora.

Turske snage napreduju prema logoru Radničke stranke Kurdistana (PKK) u Haftaninu, oko 20 kilometara od graničnog prijelaza Habura i u blizini iračkog grada Zakhoa. Vjeruje se da se u logoru za obuku Haftaninu nalazi nekoliko stotina boraca PKK-a. Za sada je, zbog udaljenosti i nepristupačnog terena, teško reći dokle su došli turski vojnici.

U ponedjeljak su stanovnici sela Dashatatakh, oko 10 kilometara istočno od Haftanina, izvijestili da je u Irak ušlo oko 200 turskih vojnika, ali da su se kasnije vratili na turski teritorij.

Od 17. kolovoza, kada je započela ofenziva turske vojske, u zračnim je napadima ubijeno oko 270 kurdskih boraca, a 210 je ranjeno. Napadi su intenzivirani prošli tjedan nakon što je Tursku potreslo ubojstvo 24 njihova vojnika, nakon upada kurdskih gerilaca iz Iraka na turski teritorij.

Od 1984., kada je započela borba za kurdsku autonomiju, poginulo je 40.000 ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙