FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srb: potpora za ulazak u EU slaba

VIROVITICA, 25. listopada 2011. (Hina) - Predsjednik Hrvatske stranke prava Daniel Srb rekao je danas na konferenciji za novinare u Virovitici kako rezultati ankete o ulasku Hrvatske u Europsku uniju, koju mladež Hrvatske stranke prava provodi u Slavoniji, pokazuju da je potpora ulasku vrlo slaba kao i razina informiranosti.

Anketom koju su nazvali "Prijatelji Europe protiv EU" HSP se, rekao je, želi informirati o dostupnosti informacija o ulasku u Europsku uniju te građane educirati o problemima koji ih čekaju pri pristupanju.

Hrvatska stranka prava, najavio je Srb, organizirat će i akciju za spas hrvatskih šećerana jer želi "stvoriti pritisak koji bi omogućio pronalaženje modela koji će osigurati opstojnost hrvatskih šećerana".

Zbog definiranih kvota proizvodnje šećera, vlasnici šećerana u Osijeku, Virovitici i Županji u trenutku kada bude najveća cijena mogu prodati kvote, što znači da će prodati i šećerane, objasnio je Srb, ističući da će to značiti katastrofu za te gradove, ali i za tisuće radnih mjesta, a država neće moći ništa učiniti.

Predsjednik HSP-a osvrnuo se na protutužbu Srbije za genocid protiv Hrvatske napominjući kako su optužbe "upućene hrvatskim braniteljima koje su operacionalizirane kroz uhićenje Tihomira Purde" bile priprema za protutužbu.

Istaknuo je kako "Hrvatska prema Srbiji mora početi voditi politiku koja nije strašljiva, mi moramo zaprijetiti diplomatskim mjerama, povući veleposlanika na konzultacije i zaprijetiti uvođenjem viznog režima za srpske državljane ako Srbija ne povuče protutužbu" te da Hrvatska mora inzistirati da Srbija osudi odgovorne za logore u kojima su bili zatočeni Hrvati.

Govoreći o trenutačnome političkom stanju, Danijel Srb istaknuo je da je potrebno izbjeći dolazak MMF-a u Hrvatsku, koji će iziskivati bolne rezove. "

Predsjednik virovitičko-podravske podružnice HSP-a Zvonimir Šimić rekao je među ostalim kako HSP nikad dosad nije sudjelovao u sastavljanju vlade te kako u toj stranci drže da na ovim izborima imaju pravo računati na domoljubni zanos iz 1991. godine i na to da su Hrvati za samostalnost, a ne za ulazak "u nekakve zajednice". Slogan HSP-a na parlamentarnim izborima, kako je rekao, bit će: "Ovaj put za HSP."

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙