FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Glazbena škola u Imotskom dobila polivalentnu dvoranu

IMOTSKI , 24. listopada 2011. (Hina) - Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor otvorila je danas u Imotskome polivalentnu dvoranu Osnovne glazbene škole dr. fra Ivana Glibotića, vrijednu više od dva milijuna kuna.

U dvorani je otkrila spomen-ploču poginulome hrvatskom branitelju i članu imotske Gradske glazbe Mati Patrlju.

Polaznicima škole koji su joj na otvorenju svirali djela Ludwiga van Beethovena premijerka je obećala da će vlada, čije je Ministarstvo kulture sa 600.000 kuna već pomoglo izgradnju dvorane, sudjelovati i u opremanju te daljnjem razvoju škole koja je u glazbenim natjecanjima četverostruki prvak Hrvatske i viceprvak Europe.

"Kad vas gledamo tako pametne i talentirane, želimo ulagati u vaše obrazovanje jer - kada ulažemo u znanje i obrazovanje - ulažemo u budućnost Hrvatske i gospodarstva. Jedva čekam ulazak u EU pa da ovdje u ovoj dvorani organiziramo koncert na koji ćemo pozvati prijatelje iz Unije", rekla je premijerka Kosor.

Djeci je poručila da uče i dalje te da obogate svoj život znanjem. "To je najveće bogatstvo koje vam nitko ne može oduzeti", zaključila je Jadranka Kosor i dodala kako zajedničkim snagama možemo pokrenuti sve projekte.

Nakon kraćeg govora premijerka je gradonačelniku Anti Đuzelu i ravnatelju te glazbene škole Ivanu Gliboti predala ključeve dvorane.

Gradska glazba Imotski osnovana je prije 141 godinu, a glazbenu školu u Imotskom danas pohađa 200 učenika.

Premijerka je nakon Imotskoga u obližnjemu Kamenmostu u pogonima Zadruge "Imoćanka" razgovarala s braniteljima.

Natpis na kojem je pisalo "Vratite ukradeno", koji je bio postavljen na jednoj zgradi u Imotskom , prije dolaska predsjednice vlade skinuli vatrogasci. Po riječima Sanje Nazlić iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske u policijsku postaju Imotski privedeno je nekoliko osoba koje bi se dovodile u vezu s postavljanjem transparenta.

Iako se preko društvene mreže za danas najavljivao prosvjed radnica "Trimota", on nije održan, a dio radnica došao je zahvaliti premijerki Jadranki Kosor za dosada isplaćene četiri zaostale plaće u visini zajamčenog minimalca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙