FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić o koordinaciji gradskih ureda

ZAGREB, 24. listopada 2011. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da je zbog prigovora državne revizije i gradskih zastupnika gradskoj upravi i njemu za manjak koordinacije odlučio imenovati osobu koja će ne samo provjeravati, nego i upozoravati njegove suradnike što su im zadaće.

To je Željko Horvat koji sa mnom radi već 11 godina i dao sam mu povjerenje, jer poznaje rad gradske uprave. On će taj posao najbolje raditi i već ga radi, a kako će se ta funkcija zvati manje je bitno, rekao je Bandić i dodao da će Horvat zaposlenike gradskih ureda upozoravati na "ono što bi oni najradije zaboravili i zamjeriti im se umjesto mene".

Gradonačelnik nije želio ocijeniti svoj rad, ni šire govoriti o Izvješću o radu gradske uprave u prvih šest mjeseci, koje je na dnevnom redu sutrašnje skupštinske sjednice. "Tko se hvali, sam se kvari, o tome trebaju govoriti drugi, prije svega građani grada Zagreba", rekao je Bandić dodavši da on jedino zna slušati građane i raditi.

Odgovarajući na novinarski upit hoće li biti moguće legalizirati bespravno sagrađene objekate s više od dvije etaže, koordinator gradskih ureda Željko Horvat je rekao da je prijedlog koji će biti na skupštinskoj sjednici u skladu s vladinom uredbom da se radi o dvije etaže od kojih je jedna potkrovlje i ne odnosi se samo na obiteljske kuće, nego i na sve vrste građevina izgrađenih po prostornom planu ili mimo njega.

Smatrali smo da, u odnosu na potkrovlje trebamo predložiti još jednu etažu i da ta treća etaža mora biti potkrovlje. Građevine koje ne dogovaraju zakonskim propisima neće se moći zadržati u prostoru. Rok za predaju zahtjeva za legalizaciju je 31. prosinca iduće godine i do tada će građevinska inspekcija evidentirati sve vrste građevina, njihov broj i status u prostoru i neodgovarajući dijelovi objekata će se morati ukloniti, rekao je Horvat.

Gradonačelnik je dodao da će se, nakon što se utvrdi broj takvih objekata, vidjeti hoće li trebati donijeti neki novi propis da bi se očuvali takvi objekti i procijeniti hoće li njihovo rušenje donijeti više štete ili koristi. Prijedlog s kojim se ide na skupštinu trebao bi omogućiti lakšu provedbu propisa, rekao je.

Na upit u vezi prodaje stanova u gradskom vlasništvu koje bespravno koriste branitelji, iz gradskog Ureda za imovinsko pravne poslove rečeno je da im je omogućeno pravo prvokupa, ali uz uvjet da sudjeluju u natječaju i prihvate najvišu ponuđenu cijenu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙