FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Međunarodni gospodarski susreti u Splitu okupili 70-ak tvrtki

SPLIT, 21. listopada 2011. (Hina) - Međunarodni gospodarski susreti, održani danas u Splitu u okviru sajma SASO, okupio je predstavnike 73 tvrtke iz zemalje i Europe, od čega je 39 inozemnih tvrtki, a tom je prigodom istaknuto kako je nužno unaprijeđivati suradnju poduzeća radi jačanja njihove konkurentnosti na tržištu Europske unije.

Mađarski veleposlanik u Hrvatskoj Igor Gabor je istaknuo kako će Hrvatskoj, nakon ulaska u EU, biti na raspolaganju velika sredstva iz strukturnih fondova.

"Pozivam hrvatske tvrtke da uspostave konzorcije sa srodnim tvrtkama iz drugih zemalja članica EU-a koje imaju iskustva, jer će na taj način lakše doći do kohezijskih i strukturnih fondova", rekao je.

Gabor je naglasio kako je Mađarska, s do sada uloženih 2,3 milijarde eura, četvrti najveći strani ulagač u Hrvatskoj.

Ravnatelj BICRO-a (Poslovno-inovacijski centar Hrvatske) Ivan Friganović je istaknuo kako u Hrvatskoj postoji značajan inovacijski potencijal u malim tvrtkama.

"Međunarodni gospodarski susreti su važan oblik međusobnog upoznavanja malih tvrtki koje pri tomu na regionalnoj i široj razini otkrivaju komplementarnost svojih proizvodnih programa i budućih razvojnih planova, a time i prednosti međusobnog udruživanja", kazao je Friganović koji je najavio i skoro potpisivanje sporazuma između BICRO i Eurostarsa.

Eurostars je program za istraživanje i razvoj kojeg sufinancira i Europska komisija. Eurostars je, kako je objasnio Friganović, potprogram EUREKA-e, koja pomaže izgradnju međunarodnih partnerstava radi jačanja europske konkurentnosti.

Četvrti multilateralni gospodarski susreti u Splitu su okupili predstavnike tvrtki iz Hrvatske, BiH, Italije, Mađarske, Makedonije, Srbije, Češke, Njemačke i Rumunjske, a koji su održali više od sto bilateralnih sastanaka, s namjerom ostvarenja kontakta i ponude suradnje.

Susrete su organizirali hrvatski partneri u Europskoj poduzetničkoj mreži (EEN), Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Splitu, Poslovno–inovacijski centar – BICRO, Hrvatska gospodarska komora te strani partneri iz mreže.

Europska poduzetnička mreža prisutna je na svim kontinentima u 50 zemalja, a sastavljena je od gotovo 600 partnerskih organizacija i institucija.

(Hina) xpgas ybn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙