FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Livno: općinsko vijeće opet obustavilo obnovu džamije

MOSTAR, 20. listopada 2011. (Hina) - Općinsko vijeće Livna u četvrtak je ponovno naložilo obustavu radova na obnovi zgrade džamije u središtu toga grada koja je srušena tijekom rata inzistirajući da se izgradi u izvornome obliku dok su predstavnici koordinacije hrvatskih udruga Domovinskog rata od sutra najavili potpunu blokadu zgrade općine Livno ukoliko se ne obustave radovi.

"Koordinaciju udruga iz Domovinskog rata ne zanima mišljenje OESS-a, OHR-a ili federalnog ministarstva prostornog uređenja. Nas zanima samo stav Općinskog vijeća Livno koje je naložilo obustavu radova na džamiji", rekao je predsjednik Koordinacije udruga Domovinskog rata HVO-a Željko Krišto koji je i vijećnik u Općinskom vijeću Livna.

Dodao je da će, ukoliko građevinski inspektor na obustavi gradnju džamije Ćurčinice u središtu Livna, organizirati potpunu blokadu zgrade općine od podneva do kraja radnog vremena. Najavio je i prosvjede na središnjem trgu u Livnu ukoliko se objekt džamije ne izgradi u izvornome obliku kakva je bila prije rata.

Koordinacija udruga kaže da je predviđena izgradnja bitno većeg objekta džamije od prijeratnog. Na sjednici Općinskog vijeća predstavljeno je i pismo federalnoga inspektora koji je potvrdio da za obnovu džamije nisu pribavljena sva potrebna odobrenja.

Islamska zajednica u Livnu tvrdi da izvođaći rade prema važećim dozvolama ministarstva prostornog uređenja koje je, kako navode, nadležno za obnovu objekata koji su pod zaštitom države.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙