FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović primio finskog ministra vanjskih poslova

ZAGREB, 19. listopada 2011. (Hina) - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović primio je ministra vanjskih poslova Republike Finske Erkkija Tuomioja, a tijekom susreta potvrđeni su dobri odnosi dviju država, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Tijekom susreta hrvatskog predsjednika i finskog ministra, koji boravi u posjetu Hrvatskoj, potvrđeni su vrlo dobri odnosi dviju država, a finski ministar čestitao je predsjedniku Josipoviću na završetku pregovora za pristup Europskoj uniji.

Šef finske diplomacije osobito je naglasio važnost borbe protiv korupcije u čemu je Hrvatska postigla veliki napredak, a što će sigurno pridonijeti rastu stranih ulaganja u Hrvatsku za što su zainteresirani i mnogi finski investitori.

Zahvalivši na podršci koju je Finska davala Hrvatskoj tijekom pristupnih pregovora, predsjednik Josipović osobito je naglasio kako bi značaj koji Finska pridaje razvoju znanosti i novih tehnologija trebala biti uzor i Hrvatskoj.

Također se razgovaralo o odnosima u regiji jugoistočne Europe te je s obje strane potvrđeno kako je važno da sve države u jugoistočnoj Europi provedu potrebne reforme i da se na temelju usvojenih europskih standarda pridruže Europskoj uniji, prema priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙