FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izraelski vojnik Gilad Shalit u Izraelu

KEREM SHALOM, 18. listopada 2011. (Hina/AFP) - Izraelski vojnik Gilad Shalit vratio se u utorak ujutro u Izrael nakon što je proveo više od pet godina u zatočeništvu u rukama islamskog pokreta Hamas u Pojasu Gaze, izjavio je glasnogovornik izraelske vojske.

"Gilad se vratio kući", izjavio je general Yoav Mordechai na konferenciji za tisak za radio i televiziju. "Razgovarao je s ljudima oko sebe iz svoje obitelji. Gilad Shalit vratio se u svoju zemlju, svoju domovinu, svoju obitelj", izjavio je glasnogovornik.

"Premjestit će ga u bazu Amitai, blizu Pojasa Gaze, gdje će biti podvrgnut prvim medicinskim pregledima i gdje će moći telefonirati svojim roditeljima", nastavio je glasnogovornik.

"Kad budemo imali dovoljno podataka o njegovu zdravstvenom stanju, premjestit će ga u zračnu bazu Tel Nof gdje ga čekaju roditelji kao i premijer Benjamin Netanyahu, ministar obrane Ehud Barak te šef glavnog stožera general Benny Gantz", kazao je general Mordehai.

Shalit je kazao da je "dobrog zdravlja" u intervjuu emitiranom u utorak na egipatskoj televiziji neposredno nakon oslobađanja. "Osjećam se dobro zdravstveno", kazao je on na hebrejskom, prema prijevodu vojnikova intervjua na arapski.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙