FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael se ispričao Egiptu

JERUZALEM, 12. listopada 2011. (Hina/AFP) - Izrael se ispričao Egiptu zbog pogibije egipatskih policajaca u izraelskoj pucnjavi u kolovozu na granici na Sinaju, potvrdilo je u srijedu izraelsko ministarstvo obrane.

"Izrael izražava duboko žaljenje zbog smrti egipatskih agenata na dužnosti 18. kolovoza", stoji u pismu izraelskog ministra obrane Ehuda Baraka, prenosi AFP. "Taj je incident tragedija za dvije zemlje", dodaje se u tekstu koji spominje "odgovornost i obvezu osiguranja i jačanja mira između dviju zemalja".

Pismo je upućeno maršalu Huseinu Tantauiju, predsjedniku vojnog vijeća koje upravlja državom nakon pada predsjednika Hosnija Mubaraka.

Izraelske isprike koincidiraju s postignutim dogovorom izraelskog premijera Benjamina Netanyahua i palestinske militantne skupine Hamasa o razmjeni zatvorenika, uključujući i oslobađanje već pet godina zatočenoga zarobljenog izraelskog vojnika Gilada Shalita. Tenkist Shalit će biti razmijenjen za 1027 palestinskih zatvorenika.

Isprike su slijedile nakon nedavne zajedničke izraelsko-egipatske istrage o okolnostima u kojima je šest egipatskih policajaca ubijeno 18. kolovoza.

Taj incident bio je izazvao tešku diplomatsku krizu između Izraela i Egipta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙