FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeo 14. susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade

ČAKOVEC, 17. listopada 2011. (Hina) - U organizaciji Hrvatskoga centra ASSITEJ-a danas je u Čakovcu počeo 14. susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade.

Otvarajući taj susret, predsjednik Hrvatskoga centra ASSITEJ-a Romano Bogdan istaknuo je da ovogodišnji program obuhvaća umjetnički vrijedne predstave prilagođene dobnim i recepcijskim mogućnostima djece, a svrha im je odgoj mlade kazališne publike.

Naglasivši da susret obično posjeti oko 6000 gledatelja, napomenuo je kako tome pomaže i to što hrvatska kazališta nastupaju s najboljim ostvarenjima.

U čakovečkom Centru za kulturu do 21. listopada predstavit će se 15 hrvatskih kazališta, a stručni ocjenjivački sud u kojemu su Kim Cuculić, Jelena Kovačić i Narcisa Bošnjak najuspješnijima će dodijeliti nagrade.

U sklopu petodnevnog festivala, među ostalim, bit će izvedene predstave "Ružno pače" Zagrebačkog kazališta mladih (ZKM), "Djevojčica i profesor" Merkuri teatra u Zagrebu, "Bambi" Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku, "Izgubljena priča - Ivica i Marica" riječkoga Gradskog kazališta lutaka te mnoge druge.

U sklopu popratnog programa bit će izvedene četiri predstave Mreže profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade, koja će na ovogodišnjim susretima imati prva radna druženja na svojim radionicama, a otvorit će se i izložba pod nazivom "Građanski salon" mladih hrvatskih scenografa i kostimografa Lea Vukelića i Ive Matije Bitange.

Ovogodišnji susret ASSITEJ-a obiluje popratnim programom pa će tako u varaždinskome HNK biti izvedene četiri predstave, a u čakovečkom Centru za kulturu 18. listopada bit će otvorena izložba "Građanski salon".

Organizator susreta su Kazališna družina "Pinklec", čakovečki Centar za kulturu te Hrvatski centar ASSITEJ-a.

ASSITEJ (Međunarodna udruga kazlišta za djecu i mlade) osnovan je 1965. godine, a danas povezuje tisuće kazališta i individualaca iz 70-ak zemalja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙