FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američki kongresnici: iranska urota bila je vrlo stvarna

WASHINGTON, 16. listopada 2011. (Hina/Reuters) - Čelnici kongresnih odbora za obavještajne djelatnosti u nedjelju su rekli da se navodna iranska urota za ubojstvo saudijskog veleposlanika treba uzeti vrlo ozbiljno, uz upozorenje da bi Sjedinjene Države i Iran mogli biti na "putu sudara".

Odgovarajući na pitanja je li urota bilo ozbiljno nastojanje uz potporu iranskih dužnosnika, predsjedatelj odbora za obavještajne djelatnosti zastupničkog doma Mike Rogers rekao je da ona izgleda amaterski samo zato što ju je SAD uspio osujetiti tako rano u fazi planiranja.

"Bili smo vrlo sretni", rekao je Rogers za televiziju ABC. "Vidjeli smo to, vlada SAD-a je uspjela vidjeti kako se to odvija od samog početka".

Rogers i predsjedateljica senatskog odbora za obavještajna djelatnosti Dianne Feinstein su rekli da SAD treba odgovoriti agresivno ali nisu pozvali na vojnu akciju protiv Irana nego da se ustraje na oštrijim gospodarskim sankcijama.

Feinstein je rekla da je prvotno početkom rujna bila skeptična glede informacija o navodnoj uroti no da sada vjeruje da je ona "vrlo stvarna".

Feinstein i Rogers su rekli da SAD treba ustrajati kod Rusije i Kine da prihvate sankcije. Feinstein je rekla da Iran "eskalira" svoj nuklearni programa te da je zavjera za ubojstvo još jedan razlog da se sada djeluje kako bi se Teheranu jasno poručilo da mora mijenjati svoju politiku te primijetila da su SAD i Iran već dugo na "putu sudara".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙