FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosvjedi u Washingtonu i New Yorku

ZAGREB, 16. listopada 2011. (Hina) - Prosvjednici protiv Wall Streeta i predstavnici organizacija za građanska ili sindikalna prava okupili su se u Washingtonu i New Yorku kako bi prosvjedovali protiv "pohlepe" banaka te za "posao i pravdu", izvješćuju agencije.

U New Yorku se okupilo oko pet tisuća prosvjednika, a jedna je osoba ozlijeđena kada je policija na konjima pokušala rastjerati okupljene na Times Squareu.

Prema izjavama svjedoka, najmanje tri prosvjednika su privedena kada ih je policija pokušala spriječiti da prijeđu policijske ograde. Deseci prosvjednika počeli su trčati, a jedna se žena u padu ozlijedila.

Prije toga je policija privela dvadeset četiri osobe koje su prosvjedovale ispred podružnice Citibank na trgu Laguardia.

Prosvjedi su počeli ujutro u dijelu grada gdje se nalaze financijske ustanove, a popodne su se prosvjednici okupili na Times Squareu izvikujući "nas je 99 posto" i "okupirajmo Wall Street svakoga dana i svake noći".

U Washingtonu se na poziv dvadesetak udruga i organizacija okupilo nekoliko tisuća ljudi. Prosvjednici su tražili "posao i pravdu" u blizini National Malla, washingtosnke glavne arterije.

Prije toga dvjestotinjak prosvjednika okupilo se ispred podružnice Bank of America uzvikujući "sramota, uzimaju nam novac", dok se prijepodne tristotinjak prosvjednika okupilo ispred Bijele kuće i ministarstva financija kako bi prosvjedovali protiv "financijske mafije".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙