FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radnici Đakovštine u prosvjednoj šetnji

ĐAKOVO, 15. listopada 2011. (Hina) - Tristotinjak bivših radnika mlinsko-pekarske industrije "Đakovštine", što od utorka prosvjeduju ispred ulaza u bivšu tvrtku, danas su se od prosvjednog punkta u prosvjednoj šetnji zaputili do središta grada.

"Danas mi, sutra vi", uzvikivali su prosvjednici nailazeći putem na podršku građana, među kojima je bilo i onih koji su se spontano pridruživali prosvjedničkoj koloni.

U centru grada podršku im je dao gradonačelnik Zoran Vinković i predsjednik Sindikata hrvatskih seljaka Tomislav Pokrovac. "U znak podrške bivšim radnicima "Đakovštine", naš će sindikat idućega tjedna organizirati blokade prometnica diljem Hrvatske", najavio je Pokrovac.

"I u nedjelju, 16. listopada, nastavljamo s prosvjednim aktivnostima pa ćemo u 9 sati iz našeg šatora krenuti u katedralu na svetu misu", najavio je Stjepan Ljubej, član koordinacije za zaštitu prava bivših radnika "Đakovštine" d.d. u stečaju.

Bivši radnici "Đakovštine", koji traže isplatu otpremnina u ukupnom iznosu od 26 milijuna kuna, od utorka prosvjeduju ispred ulaza u bivšu tvrtku u šatoru nazvanom "vladin logor" koji su ogradili bodljikavom žicom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙