FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Đakovu Jabučni dani

ĐAKOVO, 14. listopada 2011. (Hina) - U Đakovu je danas otvorena 10. županijska, 6. regionalna i 4. međunarodna izložba jabuka Jabučini dani u sklopu koje se održava i 3. obrtničko-tradicijski sajam Đakovo Expo Zlatne ruke, sudjeluju ukupno 132 izlagača, a ovogodišnji gost je Šibensko-kninska županija.

Više od 70 izlagača jabuka i njenih prerađevina izložilo je brojne vrste novih i starih sorti tog voća, a isto je toliko izlagača tradicijskih obrta poput lepoglavskih čipkarica, lončara, cekeraša, šeširdžija, češljara, izrađivača ručnog rada, zlatoveza i dr.

Jabučine dane otvorio je gradonačelnik Đakova Zoran Vinković, a o važnosti voćarske proizvodnje govorio je i osječko-baranjski dožupan Željko Kraljičak. Potporu Jabučinim danima dala je i Višnja Šimunović, voditeljica Odjela za hortikulturu Hrvatske poljoprivredne komore, dok je o proizvodnji jabuka u Đakovštini govorio Josip Đelagić, predsjednik Udruge Voćar-Đakovština.

Jabučini dani bit će zatvoreni u subotu, 15. listopada. Organizator im je Hrvatska poljoprivredna komora i Udruga Voćar-Đakovština, a pokrovitelji Ministarstvo poljoprivrede, Osječko-baranjska županija i Grad Đakovo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙