FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bebić u Crnoj Gori u nedjelju i ponedjeljak

ZAGREB, 14. listopada 2011. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić boravit će u službenom posjetu Crnoj Gori u nedjelju i ponedjeljak gdje će se sastati s najvišim crnogorskim dužnosnicima.

Bebić će se sastati u nedjelju sa svojim domaćinom, predsjednikom crnogorske Skupštine Rankom Krivokapićem s kojim će razgovarati o bilateralnim odnosima, jačanju gospodarske suradnje, europskoj perspektivi zemalja jugoistočne Europe i položaju nacionalnih manjina.

Hrvatska, koja podržava svoje susjede na putu približavanja euroatlantskim integracijama, u lipnju ove godina je završila pregovore i nakon potpisivanja Ugovora o pristupanju najavljenog za 19. prosinca dobit će status zemlje pristupnice, a ne više zemlje kandidatkinje. Europska komisija je predložila u srijedu otvaranje pregovora s Crnom Gorom i ocijenila da je Podgorica u posljednjih godinu dana ostvarila znatan napredak.

Početkom ovog tjedna u službenom posjetu Hrvatskoj je boravio crnogorski predsjednik Filip Vujanović. Tijekom njegova posjeta ocijenjeno je da su odnosi između dviju zemalja vrlo dobri i primjer za regiju.

Vujanović je tom prigodom izjavio da će skorašnje članstvo Hrvatske u Uniji koristiti njegovoj zemlji i regiji. "To je uspjeh ne samo za Hrvatsku već i za regiju te Crnu Goru kao susjeda, jer je izvjesno da će Hrvatska biti snažan promotor strateških crnogorskih interesa", kazao je.

Tijekom posjeta Podgorici, predsjednik Hrvatskog sabora također će se sastati s premijerom Igorom Lukšićem i predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙