FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tajlandska premijerka: Bangkok će biti pošteđen poplava

BANGKOK , 14. listopada 2011. (Hina/Reuters) - Tajlandska premijerka Yingluck Shinawatra pokušala je u petak uvjeriti stanovnike Bangkoka da će poplave, koje su od srpnja pogodile trećinu zemlje i prouzročile materijalnu štetu u iznosu od tri milijarde dolara, zaobići taj grad.

Sjeverni, sjeverozapadni i središnji dio Tajlanda teže su pogođeni poplavama od Bangkoka, a većina gradova u tim tajlandskim područjima nalazi se samo dva metra iznad morske razine.

"Stanovništvo Bangkoka moglo bi se suočiti s problemima u dijelovima s druge strane nasipa, no razina vodene bujice neće biti previsoka. Usto, središnji dio Bangkoka osiguran je iznimno visokim nasipima", rekla je Yingluck, zaključivši da se Bangkok može smatrati sigurnim od poplava.

Od kraja srpnja, kada su u zemlji počele monsunske kiše, poplave i odroni tla, život je izgubilo 289 ljudi. "Nismo mislili da će poplave imati ovakve posljedice", rekao je novinarima guverner Tajlandske banke. "Ovaj je put pogođen i industrijski sektor, a šteta se procjenjuje na oko 1000 milijarda bahta", kazao je.

Između 15. i 18. listopada, vodeni val sa sjevera zemlje će u području oko Bangkoka podići razine rijeka, što bi se moglo poklopiti s nevremenom i obilnom kišom, no "razina vode u Bangkoku tada će iznositi 2,3 do 2,4 metra, što znači da neće prijeći visinu od 2,5 metara koliko su visoki nasipi", rekli su stručnjaci, uvjeravajući stanovnike da će Bangkok biti pošteđen poplave.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙