FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čapljina: prosvjednici blokirali ceste, traže zaštitu od poplava

MOSTAR, 17. rujna 2011. (Hina) - - Mještani više naselja u Čapljini blokirali su u subotu glavnu magistralnu prometnicu BiH nedaleko granice s Republikom Hvatskom u Metkoviću prosvjedujući zbog nepoduzimanja mjera zaštite od plavljenja rijeke Neretve s kojima su se suočili prošle zime strahujući da bi se slično moglo ponoviti i ove zime, izvijestili su iz koordinacije devet mjesnih zajednica.

U priopćenju upućenom javnosti ističe se da su mještani potaknuti dosadašnjim lošim iskustvom s visokim vodostajem tijekom zimskog razdoblja i zbog opasnosti od poplava zbog loših nasipa 'primorani blokadom prometa na magistralnoj cesti M-17’ ukazati na problem te su pozvali federalne vlasti da je posljednji trenutak kako bi se počeli popravljati nasipi na Neretvi.

Prosvjed je trajao pola sata u prijepodnevnim satima kada je bio obustavljen promet magistralnom cestom nakon čega je promet ponovno normaliziran.

Mještani ugrožanih područja dodali su kako su prošlogodišnja plavljenja koja su prouzročila štete obiteljskim domovima, materijalnim dobrima i životima rezultat 'nemara institucija koje su davno trebale riješiti ovaj problem'. Za zaštitu od plavljenja rijeka zadužene su vlasti Federacije BiH.

Mještani naselja Višići, Svitava, Čeljevo, Klepci, Sjekose, Gnjilišta, Dračevo, Gabela i Gabela Polje najavili su i druge akcije ukoliko se ne poduzmu mjere zaštite od plavljenja Neretve i drugih rijeka.

Tijekom prošle zime nabujala Neretva prouzročila je velike štete u naseljima u njezinu donjem slijevu, ponajprije na području Metkovića te susjednih općina u BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙