FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Proizvodnja u rafineriji Sisak počinje u studenom

ZAGREB/SISAK, 13. listopada 2011. (Hina) - Proizvodnja u Rafineriji nafte Sisak ponovno će početi u studenome, nakon što se završe radovi na sanaciji štete od požara koji je izbio 20. lipnja ove godine, najavljeno je danas iz Ine u priopćenju o jučerašnjem sastanku čelnika Siska s poslovodstvom Ine.

"U ovom trenutku radovi su u završnoj fazi, odnosno pri kraju su elektro-instrumentacijski radovi, te kontrola i ispitivanje saniranih cjevovoda. Za 2012. godinu INA je najavila zatvaranje blow down sustava na koking postrojenju, koje će za posljedicu imati dodatno smanjenje emisije sumporvodika, odnosno satnih prekoračenja emisija", navodi se u priopćenju koje je Ina poslijepodne uputila preko agencije Madison Consulting.

To su, kako dodaju, bile glavne teme jučerašnjeg sastanka gradonačelnika Siska Dinka Pinarića, predsjednika Gradskog vijeća Veljka Novaka i zamjenika gradonačelnika Agana Velića s predsjednikom uprave Ine Zoltanom Aldottom, izvršnim direktorom za rafinerije i marketing Peterom Chmurčiakom te direktorom sisačke rafinerije Damirom Butkovićem.

Na sastanku je rečeno i da je u tijeku izvedba projekta rekompresijske stanice kojom će se rasteretiti rad baklje u starom dijelu Rafinerije, a koja je najbliža naselju Caprag. Tim projektom bi se plinovi, koji trenutno izgaraju na baklji, nakon dodatne obrade iskoristili kao energent.

Također u tijeku je projekt unapređenja sustava obrade otpadnih voda čijom će se realizacijom izvan funkcije staviti najkritičniji ispust i time dodatno unaprijediti kvaliteta otpadnih voda, navodi se u priopćenju Ine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙