FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sutra akcija Crvenog križa "Solidarnost na djelu 2011"

ZAGREB, 12. listopada 2011. (Hina) - Hrvatski Crveni križ (HCK) organizira i ove godine sabirnu akciju "Solidarnost na djelu" u četvrtak, 13. listopada, na području mjesnih, općinskih, gradskih i županijskih društava Crvenog križa pod nazivom "Pomozimo onima kojima je pomoć najpotrebnija", priopćeno je danas iz HCK-a.

U Zagrebu je akcija započela ranije, 10. listopada, i traje do 15. listopada, a prikupljat će se odjeća, obuća, hrana, novac i druga materijalna dobra po odluci društava Crvenog križa. Za poklonjeni novac građanima će biti uručen novčani bon zahvalnosti s oznakom vrijednosti, numeriran i ovjeren žigom društva Crvenog križa s tog područja.

Svi sudionici u akciji bit će uočljivo označeni posebnim znakom Crvenog križa.

U prošlogodišnjoj akciji sudjelovalo je 26.230 članova i volontera Crvenog križa, a akcija je organizirana na 2017 lokacija u 99 gradskih/općinskih društava Hrvatskog Crvenog križa.

Prikupljeno je 2.079.819,61 kuna, 177.271 kilograma odjeće i obuće te 103.393 kilograma hrane, navodi se u priopćenju, a pomoć je podijeljena nakon akcije ili u Tjednu solidarnosti svim sugrađanima kojima je bila najpotrebnija.

Telefon Hrvatskog Crvenog križa, broj 060 90 11, tijekom mjeseca listopada namijenjen je akciji "Solidarnost na djelu", a pozivom na taj broj donira se 6,15 kuna (PDV uključen). Sva prikupljena novčana sredstva bit će korištena za pomoć sugrađanima u Tjednu solidarnosti, od 8. do 15. prosinca 2011. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙