FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Knin: stanje na požarištu se normalizira, evakuirani se vraćaju kućama

ZAGREB/KNIN, 14. rujna 2011. (Hina) - Gašenje požara na području vojno skladišnog kompleksa Pađane još uvijek traje, vatra se pojavljuje povremeno, a požarište je pod kontrolom, rekao je Hini pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Šibenik Milovan Kević.

"Povremeno se još pojavljuje vatra i dim na rubnim dijelovima požarišta, a zemaljske i zračne snage požarište imaju pod kontrolom", kazao je Kević koji je zajedno s ravnateljem Državne uprave za zaštitu i spašavanje Damirom Trutom i njegovim pomoćnikom i zapovjednikom civilne zaštite RH Stjepanom Huzjakom prijepodne i obišao požarište.

Ravnatelj DUZS-a Damir Trut istaknuo je kako se stanje postupno normalizira te ponovno apelirao na građane da ukoliko uoče neku eksplozivnu napravu da ništa ne diraju i odmah nazovu broj 112.

"Pri kraju je povratak evakuiranog stanovništva njihovim kućama, koji je počeo oko podne", rekao je Kević. Dodao je kako je prijevoz organiziran autobusima u pratnji Crvenog križa i drugih nadležnih službi, a one slabije pokretne prevozi se kombijima.

U požaru, koji je jučer izbio nedaleko od naselja Pađana pored Knina te zahvatio vojni skladišni kompleks, nitko od gasitelja i stanovništva nije ozlijeđen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙