FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jašarević: obljetnica 204. brigade iskorištena za predizborne svrhe

VUKOVAR, 28. rujna 2011.(Hina) - Proslava 20. obljetnice ustroja 204. vukovarske brigade, čiji su pripadnici 1991. godine branili Vukovar, protekla je bez jedinstvenoga državnog protokola, a postrojba je iskorištena za stranačke i predizborne potrebe, ocijenio je na današnjoj konferenciji za novinare u Vukovaru predsjednik Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara Damir Jašarević.

Proslava obljetnice brigade, u sklopu koje je u subotu na Trpinjskoj cesti otvoren spomen-dom hrvatskih branitelja i na kojoj su bili predsjednica vlade Jadranka Kosor i potpredsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks, po Jašarevićevim riječima, protekla je bez pokroviteljstva predsjednika države.

Prošle je godine svim pripadnicima 204. vukovarske brigade obećano da će ove godine dobiti odličja koja će im biti dodijeljena na temelju "ukaza predsjednika", rekao je Jašarević, ocjenjujući kako su pripadnici brigade "postali taoci nesređenih odnosa unutar tzv. zapovjedništva brigade" koje, kako je rekao, više i ne postoji. Postoje samo predsjednici udruga koji nisu vidjeli svoj interes da organiziraju proslavu obljetnice brigade, dodao je.

Jašarević je istaknuo kako vrhunac proslave 204. vukovarske brigade ne može biti "onaj vašar na Trpinjskoj cesti koji je bio s Thompsonom, kojemu je to bila plaćena gaža".

"Pitam tko je platio Thompsonu za koncert u Vukovaru, na koji način je plaćen jer izgleda da je prije bilo da mu se ne plaća da pjeva, a sada mu se, izgleda, treba platiti da pjeva", rekao je, dodajući kako su Thompsonu i u jednom i drugom slučaju plaćali "jedni te isti".

Istaknuo je kako najodgovorniju za "dostojno neobilježavanje" 20. obljetnice 204. vukovarske brigade smatra vlast koja želi brigadu iskristiti u predizbornoj kampanji, Ured predsjednika Republike koji daje lažna obećanja i predsjednike udruga proisteklih iz Domovinskog rata, koji su, po njegovim riječima, "prešli u komercijalizaciju bitke za Vukovar, i to ih jedino zanima".

U organizaciji Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara, danas u posjetu Vukovaru u sklopu programa te udruge "Branitelji mladima" boravi 130 učenika zagrebačke Gornjogradske gimnazije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙