FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirija: Ubijeno 14 civila i 17 vojnika

NIKOZIJA, 10. listopada 2011. (Hina/AFP) - Četrnaestero civila i 17 vojnika i pripadnika sigurnosnih snaga poginulo je u nedjelju u sukobima u Siriji, priopćio je u ponedjeljak Sirijski opservatorij za ljudska prava (OSDH).

Sedmero od tih četrnaestero civila ubijenih hicima iz vatrenog oružja stradalo je u Homsu, u središtu zemlje, u operaciji vojske i sigurnosnih snaga, po toj nevladinoj organizaciji koja dodaje da je u okršajima s vojnicima dezerterima poginulo 17 vojnika i agenata snaga sigurnosti.

"Ratno ozračje vlada u nedjelju u Homsu, gdje su se odasvud čule eksplozije, uz pucnjavu iz teškog oružja. Mnoge kuće su srušene. Devet osoba je poginulo, a deseci su ranjeni. Agenti sigurnosti i režimska milicija spriječili su vozila hitne pomoći da odvezu ranjenike", izvijestili su Mjesni odbori za koordinaciju (LCC) koji organiziraju prosvjede diljem zemlje.

Odbori optužuju režim da je "napao Homs u novom očajničkom pokušaju da pokori njegove slobodne stanovnike i uguši revoluciju", dodaje se u priopćenju.

Sirijski režim je u nedjelju zaoštrio ton, upozorivši da će donijeti mjere protiv svih zemalja koje budu priznale Sirijsko nacionalno vijeće (CNS), tijelo koje okuplja većinu pokreta što se protive predsjedniku Bašaru al-Asadu.

Više od 2.900 civila ubijeno je u Siriji od sredine ožujka, po podacima UN-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙