FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šah: Poraz Mladosti

ŠIBENIK, 9. listopada 2011. (Hina) - U 5. kolu Prve hrvatske šahovske lige u Šibeniku Mravince-Cemex priredio je pravu senzaciju pobjedom nad mnogo jačom zagrebačkom Mladosti s 3,5:2,5 što je Liburniji posve otvorilo put ka obrani naslova prvaka.

U vrlo borbenom i neizvjesnom meču "Mravi" su trijumfirali zahvaljujući pobjedi Poljaka Rafala Antoniewskog nad Ivanom Sokolovom i briljantnom ostvarenju Ivana Žaje u partiji s Alojzijem Jankovićem. Za Mladostaše pobjedu je postigao samo odlični Davorin Kuljašević nad Draženom Čvorovićem. Liburnija je prema očekivanju lako nadigrala Varaždin s 5,5:0,5, a ETF-Osijek se učvrstio na drugom mjestu nakon pobjede nad Đuro Đaković Holdingom s 3,5:2,5. Meč je odlučio Ivan Leventić pobjedom nad Zlatkom Martićem. U dramatičnom dvoboju Zagreb je svladao Rijeku s visokih 4:2 zahvaljujući pobjedama Izraelca Postnyja, Roberta Zelčića i Branka Rogulja, a od Riječana pobjedu je izborio samo Nenad Ferčec. U derbiju začelja Goran iz Bibinja je pobjedom nad riječkim Juniorom s 5:1 stvorio realne izglede za prvoligaški opstanak.

Rezultati 5. kola:

Rijeka-Zagreb 2:4, Mravince Cemex-Mladost 3,5:2,5, Goran-Junior 5:1, Varaždin-Liburnija 0,5:5,5 i ETF Osijek-Đuro Đaković Holding 3,5:2,5.

Poredak na ljestvici:

Liburnija 9 meč-bodova, ETF-Osijek 8, Zagreb i Mravince-Cemex po 7, Mladost 6, Rijeka 5, Đuro Đaković Holding 4, Goran 3, Varaždin 1 i Junior bez bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙