FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šah: Zagreb prešao u vodstvo

ŠIBENIK, 5. listopada 2011. (Hina) - U hotelskom naselju Solaris u Šibeniku odigrano je 2. kolo Prve hrvatske šahovske lige u kojem je samo Zagreb postigao drugu uzastopnu pobjedu.

Teže nego što se očekivalo svladao je Varaždin s 4,5:1,5 i izdvojio se u vodstvu jer su u derbiju kola Liburnija i Rijeka poslije velike borbe odigrali neodlučeno 3:3. Rijeka je bila bliža pobjedi, ali je branitelj naslova uspio izbjeći poraz i ostati u utrci za novi naslov prvaka. ETF-Osijek i Mravince-Cemex postigli su prve pobjede i probili se na diobu drugoga mjesta. Osječani su pobjedama Čeha Davida Navare i Ivana Leventića nadigrali Goran iz Bibinja s 4:2, a Mravinčani su pobjedom Vlade Kovačevića svladali Đuro Đaković Holding iz Slavonskog Broda s 3,5:2,5. Zagrebačka Mladost je "potopila" riječki Junior s maksimalnih 6:0.

Rezultati 2. kola:

Zagreb-Varaždin 4,5:1,5, ETF Osijek-Goran 4:2, Đuro Đaković Holding-Mravince Cemex 2,5:3,5, Liburnija-Rijeka 3:3 i Junior-Mladost 0:6.

Poredak na ljestvici:

Zagreb 4 meč-boda, Rijeka, Liburnija, ETF-Osijek i Mravince-Cemex po 3, Mladost 2, Goran i Varaždin po 1, Đuro Đaković Holding i Junior bez bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙