FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Preporod" traži bolje uvjete za "deprivirane" skupine

ZAGREB, 8. listopada 2011. (Hina) - Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu "Preporod" sa svoje je sedme redovne skupštine odaslao danas snažan poziv prosvjetnim vlastima na konkretizaciju unapređenja uvjeta u školama koje pohađaju djeca iz tzv. depriviranih društvenih skupina, priopćeno je danas iz tog sindikata.

Na svečanom dijelu skupštine, župan Međimurske županije Ivan Perhoč i predsjednik Sindikata Željko Stipić uručili su prijenosna računala učiteljicama iz sedam škola s područja Međimurske županije koje u značajnijem opsegu pohađaju učenice i učenici romske nacionalnosti. Riječ je o rezultatu sindikalne akcije "Najbolji u najtežim uvjetima", navodi se u priopćenju.

Sa skupštine je još jednom poslana snažna poruka prosvjetnim vlastima da se djelom a ne riječima uključe u stvaranje boljih uvjeta u svim školama koje pohađaju djeca iz tzv. depriviranih društvenih skupina, ali i da se iznađu dodatne mogućnosti vrednovanja odgojno-obrazovnog rada učiteljica i učitelja koji rade u ovakvim osnovnim školama, ističe se.

Na skupštini je za predsjednika sindikata u narednom četverogodišnjem mandatnom razdoblju izabran dosadašnji predsjednik Željko Stipić.

Na 7. redovnoj skupštini održanoj u Svetom Martinu na Muri od 7. do 9. listopada sudjelovalo je više od 250 sindikalnih povjerenika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙