FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi sindikat s Vladom o preustroju Mungosa

ZAGREB, 15. rujna 2011. (Hina) - Izaslanstvo Novog sindikata i Sindikata pirotehničara u tvrtki za razminiranje Mungos sastali su se danas u hrvatskoj Vladi s ministricom financija Martinom Dalić i ministrom unutrašnjih poslova Tomislavom Karamarkom kako bi se dovršili pregovori o preustroju "Mungosa" i kako bi se riješio problem duga od osam milijuna kuna koji na naplatu dolazi 14. prosinca ove godine.

Nakon sastanka u Vladi, Tomislav Kiš glavni tajnik Novog sindikata, izjavio je da je "sastanak bio vrlo operativan".

U nekoliko idućih dana ministar Karamarko će organizirati sastanak s predstavnicima Agencije za upravljanje državnom imovinom i upravom "Mungosa" kako bi se problem počeo rješavati, rekao je. Ne smijemo dozvoliti da dođe 14. prosinac, kada na naplatu dolazi dug od osam milijuna kuna pozajmice koju je uzela stara uprava Mungosa, a da problem poduzeća ne bude riješen. Ta pozajmica tada se pokazala kao dobar put, no u konačnici kao loš, ocijenio je.

Jasno smo dali do znanja da takav scenarij nećemo dozvoliti, dodao je. Što će se događati u nekoliko idućih dana ne znamo, ali očekujemo pomake i rješenja u roku kraćem od tjedan dana, naglasio je Kiš.

Kaao ističu u sindikatu, Mungos je trebao od države dobiti 15 milijuna kuna za preustroj, no dobili su samo osam milijuna kuna pozajmice koji uskoro dolazi na naplatu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙